De voordelen van ledverlichting in je kantoor

Bijna iedereen weet dat ledverlichting beter is dan bijvoorbeeld gloeilampen, maar niet veel mensen weten waarom dit zo is. Daarom gaan wij jou in deze tekst uitleggen waarom dit het geval is. Kijk voor meer informatie op www.yessspro.nl/.

LED lampen zijn veel duurzamer dan andere lampen

LED lampen gebruiken tachtig tot negentig procent minder energie dan bijvoorbeeld de halogeenlampen en gloeilampen die wij vroeger vooral gebruikten. Een groot voordeel van het vervangen van je oude gloeilampen of halogeenlampen met ledverlichting is dus dat je best wel wat energie kan besparen. Dit scheelt vervolgens ook aardig wat geld op je energierekening. Bovendien hebben LED lampen over het algemeen een veel langere levensduur dan andere soorten verlichting. Een gloeilamp doet het voor ongeveer duizend uren branden, terwijl een ledlamp wel 15000 tot 50000 uren kan blijven branden. Dit zorgt ervoor dat je je LED lampen maar ongeveer een keer in de vijftien jaar hoeft te vervangen. Gloeilampen moet je met hetzelfde aantal uren branden al na een half jaar vervangen. Ledverlichting is dus een stuk duurzamer. Lees hier meer over verschillende lichtbronnen

Verschillende kleuren LED lampen

Een ander voordeel aan ledverlichting dat je bij andere soorten lampen niet zult hebben, is het feit dat de lampen in erg veel verschillende kleuren te krijgen zijn. Toen ledverlichting net op de markt kwam, was dit nog niet mogelijk. Je had toen enkel een felle witte kleur verlichting. Nu is het ook mogelijk om LED lampen te kopen met andere soorten kleuren. Zo kun je ook de sfeervolle kleuren van gloeilampen nabootsen. En dat terwijl ze goedkoper en duurzamer zijn. Ook zijn LED lampen te krijgen in alle kleuren van de regenboog. Dit is voor op je kantoor misschien niet per se nodig, maar je zou wel lampen kunnen aanschaffen die je van fel wit, naar wat warmer kunt verstellen. Dan kun je de lampen aanpassen op het werk dat je op dat moment aan het doen bent. Op www.yessspro.nl/ kun je meer informatie lezen over de kleuren ledverlichting.

Ledverlichting wordt minder warm dan andere soorten lampen

Misschien herken je nog wel van vroeger dat je een lamp voor een lange tijd had aanstaan en dat deze heel erg heet was geworden. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig geen last meer van te hebben. Ledverlichting wordt namelijk veel minder warm dan bijvoorbeeld gloeilampen worden. Dit verkleint niet alleen de kans op brand op je kantoor, het voorkomt ook dat je donkere kringen ziet op je muren en plafond. www.yessspro.nl/ geeft meer informatie over ledverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *