Eén systeem voor al je KLIC meldingen 

Als aannemer heb je vast en zeker te maken met graafwerkzaamheden die je dient uit te voeren voor verschillende opdrachtgevers. Voor het uitvoeren van machinale graafwerkzaamheden dien je een KLIC melding te maken. Indien je echter veel graafwerkzaamheden hebt, is het vervelend om elke nieuwe KLIC melding apart door te geven. Elke aanvraag kost immers tijd en ook de respons op je melding kan van tijd tot tijd verschillen. Bovendien heb je na verloop van tijd waarschijnlijk tientallen tot honderd verschillende kaarten of digitale tekeningen tot je beschikking. Om ervoor te zorgen dat al je KLIC meldingen soepel en overzichtelijk verlopen, kun je een KLIC systeem aanschaffen.  

Wat houdt een KLIC melding in 

Elke keer dat je machinaal gaat graven in Nederland dien je een zogeheten KLIC melding te doen bij het Kadaster. Het doen van een KLIC melding is immers wettelijk verplicht. Middels zo’n melding dien je aan het Kadaster informatie te verstrekken over de locatie en het soort werkzaamheden dat je gaat uitvoeren. Vervolgens ontvang je van de netbeheerders een duidelijke kaart of digitale tekening met daarin een overzicht van alle kabels en leidingen onder de grond. Zo ga je dus verantwoord aan de slag met de graafwerkzaamheden en voorkom je kapotte kabels en leidingen.  

Je KLIC meldingen snel en eenvoudig beheren 

Met een KLIC systeem ontvangt je bedrijf aan de hand van slimme software een duidelijk overzicht van alle KLIC meldingen. Je kunt dan ook vanaf een centrale plek al je KLIC meldingen beheren. Je hoeft dus niet meer elke afzonderlijke KLIC melding op te zoeken in je systeem waardoor je veel tijd bespaart. Op basis van een cloud-based applicatie hebben alle werknemers direct een overzicht van de KLIC meldingen inclusief de benodigde informatie. Ook kun je inzien hoe lang de KLIC melding nog geldig is en voor welk project de melding geldt. Je zult dus een stuk efficiënter te werk kunnen gaan.  

Altijd de juiste informatie bij de hand 

Het prettige aan een KLIC systeem is het feit dat alle werknemers op de graaflocatie altijd de benodigde gegevens bij de hand hebben. Op basis van een interactieve kaart kan men precies zien waar de kabels en leidingen zich bevinden. Zo voldoe je ook nog eens aan de wettelijke eis. Op de graaflocatie dien je namelijk altijd de KLIC melding bij de hand te hebben. Met de interactieve kaart kun je ook je huidige locatie inzien en afstanden meten tussen jezelf en de kabels en leidingen. Zo ga je dus uiterst veilig te werk.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *