Bridge Philips Hue: Hoe werkt het?

Van fraaie, veelkleurige armaturen tot verrassend betaalbare led-lampen met wit licht, hier is alles wat je moet weten om aan de slag te gaan met de grootste naam in slimme lampen.

Denk je erover om de verlichting in huis slimmer te maken?

Van alle slimme verlichting van vandaag is Hue de meest gevestigde, de best ontwikkelde en ook de best verbonden. Het maakt niet uit of je een Alexa-gebruiker bent, een Apple HomeKit-fan, een IFTTT-nerd, een Razer-gamer, een Google Home-liefhebber, een Logitech Harmony-kenner, een Nest-liefhebber  of zo’n bajillion andere voorbeelden die ik zou kunnen opsommen — De lampen van Philips Hue werken met alles.

Als je nauwelijks begrijpt wat die laatste zin betekent, maak je geen zorgen: Philips Hue is ook een geweldige keuze voor nieuwkomers op het gebied van slimme verlichting.

Het belangrijkste om te weten als je hebt besloten te investeren in het ecosysteem van Philips Hue, is dat je de Hue Bridge op je router moet hebben aangesloten om volledige controle over je lampen te krijgen (het is de vierkante hub in het midden daar ). De nieuwste Hue-lampen kunnen Bluetooth gebruiken om rechtstreeks met je telefoon te koppelen zonder dat je een Hue Bridge nodig hebt, maar je mist de meeste geavanceerde functies en integraties van Hue.

Je kunt die Hue Bridge alleen kopen, maar de beste manier om hem te krijgen is door een starterkit te kopen die hem met een paar lampen verpakt – en de beste waarde van die starterkits is de Philips Hue White-starterkit.

De slimme Bridge app

De nieuwste versie wordt geleverd met drie witte gloeilampen en een aan de muur monteerbare slimme knop die je kunt programmeren om ze te bedienen voor €99. Het is een geweldige manier om het platform uit te testen en de basisprincipes van het automatiseren van je lampen met de Hue-app te leren, en je kunt er in de loop van de tijd op voortbouwen en nieuwe lampen aan je systeem toevoegen wanneer de lampen die je wilt in de uitverkoop gaan.

En aangezien het de Hue Bridge bevat, kun je de lampen verbinden met alle platforms en services van derden die je maar wilt. Lees de review van Philips Hue White Starter Kit.

Misschien is het controversieel om de lichtbalken van Hue te verkiezen boven de klassieke Hue-lampen, maar als van kleur veranderende lampen alles is wat je wilt, heb je opties van andere merken die minder kosten.

En bovendien zijn de Hue Play-armaturen perfect om achter een monitor te verbergen of onder een plank of op de achterkant van een tv te monteren – stiekeme slimme plaatsen voor van kleur veranderend accentlicht en plaatsen waar gloeilampen traditioneel niet kunnen. Ze zijn ook handig als je zelfs maar een toevallige interesse in fotografie hebt – een mooie kick van kleur kan die Instagram-opname echt helpen opvallen. Bekijk hier de Lampen24 korting.

Hoe werkt Philips Hue?

Zodra je thuiskomt, lichten je Philips Hue-lampen automatisch op, wat de sfeer bepaalt en je een welkom gevoel geeft.

Dat is het Philips Hue-effect. En het is zo simpel als maar kan, met slechts drie delen:

  1. De Philips Hue-lampen
  2. De Philips Hue Bridge
  3. Je smartphone met de Philips Hue app

Je kiest de gewenste toon met behulp van het kleurenwiel op de app. The Bridge geeft deze informatie in een oogwenk door aan de gloeilamp. En de gloeilamp verandert van kleur en helderheid.

Er is geen internetverbinding voor nodig – de Hue Bridge maakt nog steeds verbinding met je telefoon, zelfs als je wifi niet beschikbaar is.

Het is razendsnel, wat betekent dat je in realtime van kleur verandert om de perfecte tint te vinden.

En het is veilig, dus je hoeft zich geen zorgen te maken over interferentie van andere app-gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *