Verschillende portofoons

POC Portofoon

Ben jij opzoek naar een POC Portofoon of wil weten wat een POC Portofoon is? Dan ben jij hier op het juiste adres. Een POC Portofoon is een Push To talk over cellulair portofoon. Dat houdt in dat je met jouw smartphone kunt gebruiken als portofoon. Maar een mobiele telefoon wordt vaak anders gebruikt dan een portofoon. Meestal is het bereik van een portofoon beperkt maar bij een smartphone kun jij realtime praten met mensen van over de hele wereld. Daarom is een POC Portofoon misschien wel wat voor jouw. Je communiceert dus via een GSM netwerk. Tegenwoordig kun jij ook met een POC portofoon realtime informatie uitwisselen waardoor het een Multi-device oplossing is. Realtime houdt in dat het in reële tijd uitgevoerd wordt dus meestal binnen minder dan een seconde!

Waarom een POC Portofoon?

Met een POC Portofoon communiceer jij via een GSM netwerk. Dit betekent dat jij gebruik maakt van hetzelfde netwerk als jouw mobiele telefoon. In Nederland hebben we in elk hoekje en gaatje wel toegang tot dit netwerk waardoor dit een hele goede oplossing kan zijn voor jouw. Zoals algemeen bekend is een traditionele portofoon beperkt tot het bereik. Je hebt geen vergunningskosten, ook kan je gesprekken met grotere groepen voeren. Ook kan jij via GPS zien waar iedereen zich -bevindt op dat moment. Maar er zit natuurlijk ook een nadeel aan POC Portofoons. Want stel je hebt geen verbinding met het GSM netwerk dan kan jij natuurlijk ook niet communiceren met jouw collega’s etc. Daar komt de normale portofoon weer om het hoekje kijken maar daar gaat het in deze blog niet over. Dus enkele voordelen op een rijtje:

  • Geen vergunningskosten
  • Groepsgesprekken mogelijk
  • GPS Locatie bekijken
  • Groot bereik

Nadelen:

  • Bij geen bereik ook geen communicatie mogelijk

Wil jij nou meer weten over de dekking van het GSM netwerk in Nederland? Bekijk dan deze pagina over de dekking van het GSM Netwerk in Nederland.

Is een POC Portofoon wat voor jou?

Om er achter te komen of een POC Portofoon misschien wel wat voor jou is kun je het beste kijken naar de doeleinden. Wil jij bijvoorbeeld onafhankelijk zijn van een GSM netwerk dan is een normale portofoon misschien wel wat voor jou. Maar ben jij opzoek naar een portofoon die beschikt over groepsgesprekken, geen vergunningskosten en met een groot bereik dan is een POC Portofoon wel wat voor jou. Daarnaast moet jij kijken naar het budget maar gelukkig zijn er genoeg opties en mogelijkheden voor portofoons dus dat is niet een probleem. Een oortje aansluiten op jouw portofoons is ook mogelijk. Super handig voor bijvoorbeeld in een supermarkt of op plekken waar informatie wordt gewisseld die niet voor iedereens oren bestemd zijn. Wil jij nou meer weten over portofoons met oortjes? Bekijk dan dit artikel over de mogelijkheden en modellen van een portofoon oortje. Denk jij na het lezen van deze blog: “Wat lijkt een POC Portofoon mij toch handig” dan is het misschien een goed idee om een kijkje te nemen op deze website over een POC Portofoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *