CR2032 batterijen voor al jouw apparaten

CR2032 batterijen zijn vrijwel onmisbaar in ons dagelijks leven. Het zijn knoopcel batterijen die voor veel verschillende elektronische apparaten gebruikt worden. Denk daarbij aan het speelgoed van de kinderen, rekenmachines en tal van andere apparaten. Bij Batterijenstunter zijn deze batterijen opgenomen in het assortiment. Doordat je er veel kanten mee op kunt, is het goed om te weten wat deze batterijen zijn en wat de verschillen zijn met andere varianten knoopcel batterij. Zo weet je precies waar je op moet gaan letten en laat je al jouw apparaten weer naar behoren werken.

De code van de CR2032 batterijen

CR2032 batterijen zijn lithium batterijen met een minpool en een pluspool. Het deksel van de batterij is verbonden met de minpool en de behuizing met de pluspool. Je moet de batterijen op de juiste manier in het apparaat plaatsen om deze aan de praat te krijgen. Tevens is het belangrijk om te bekijken of het apparaat dit model nodig heeft of een van de andere afmetingen. De afmeting is de combinatie van cijfers in de code. Zo heeft deze CR-batterij een diameter van 20 millimeter en is hij 3.2 millimeter hoog. De letters van de code staan voor de vorm. C is Lithium-Mangaan en R staat voor Round.

Tip: Voor CR2025 batterijen kun je hier terecht.

De spanning en belasting

Dan is het goed om naar de rest van de CR2032 batterijen te kijken. Het is het meest gebruikte model ter wereld, doordat deze in de meeste apparaten geplaatst kunnen worden. Of je nu het speelgoed van jouw kind van nieuwe batterijen wilt voorzien of afstandsbedieningen, deze variant gaat vrijwel overal in. Daarbij is altijd een nominale spanning van 3 Volt beschikbaar en een maximale spanning van 3.7 Volt. Dit is de onbelaste spanning. Met een capaciteit van ongeveer 220 mAh kun je altijd langere tijd vooruit. En vanwege het lage gewicht van 3 gram heb je er ook geen last van.

Verschil in prestatie

Er zijn daarbij nog enkele verschillen tussen CR2032 batterijen en andere modellen te vinden. In eerste instantie kunnen ze gelijk lijken, doordat de lettercode en de eerste twee cijfers gelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de CR2025. Het houdt dus in dat ze van Lithium-Mangaan gemaakt zijn en dat het een ronde vorm betreft. Ook de diameter van beide batterijen is gelijk. De laatste twee cijfers geven de dikte aan en hierin zit het verschil De CR2025 is namelijk 0.7 millimeter minder dik, waardoor ze wellicht niet overal in passen. Tevens heeft dit invloed op de prestaties. De CR2032 is namelijk krachtiger.

Enkel of dubbel

Wanneer je op zoek gaat naar CR2032 batterijen ga je ongetwijfeld meerdere merken tegenkomen. De merken kunnen een betere prestatie hebben, maar het hoeft niet. Het is ook afhankelijk van jouw eigen verwachtingen en wensen. Je kunt hiermee wel batterijen aanschaffen aan de hand van jouw budget. Ook kun je verschillende aantallen terugvinden, waar de prijs ook weer op gebaseerd wordt. Bekijk daarom altijd hoeveel batterijen je nodig hebt en baseer hier jouw aankoop op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *