De voordelen van een patchkast

Een goede patchkast is haast onmisbaar voor een onderneming die betrouwbaar en professioneel wil overkomen. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom je in een serverkast zou moeten investeren. Ga direct door met lezen als je wilt weten wat de voordelen zijn van een patchkast.

Wat is een patchkast?

Een patchkast is niets meer dan een veilige plek voor het opbergen van al je netwerkapparatuur zoals servers, patch panels, switches en dergelijke. Een ander woord voor een patchkast is een serverkast. Kies je voor een serverkast, dan kan je van een optimale bescherming uitgaan tegen zaken zoals stof, vuil, diefstal, stoten en oververhitting. Daarnaast blijft alle apparatuur netjes op één plaats geordend waardoor je een duidelijk overzicht hebt.

Voordeel 1: De patchruimte is er al

Het is in de meeste gevallen niet noodzakelijk om kabels door heel het pand te leggen aangezien de kabels al zijn gelegd tot aan de serverkast. Je kunt vanuit deze ruimte vervolgens alles verbinden met de server. Daarnaast weet je zeker dat de server en alle apparatuur zich in de patchruimte bevindt waardoor je in geval van een storing niet lang hoeft te zoeken.

Voordeel 2: Veilige opslag

Een goede serverkast zorgt voor een veilige opslagplaats voor je server en de randapparatuur. Hierdoor zal het netwerk van je onderneming ook stabiel en optimaal beschermd blijven tegen zaken zoals diefstal, beschadiging, stofophoping, vuil, oververhitting, stoten, invloeden van buitenaf en dergelijke. In de meeste gevallen volstaat een serverkast van 19 inch, welke voorzien wordt van een stevige deur en een slot.

Voordeel 3: Optimaal overzicht

Met patchkasten creëer je een duidelijk overzicht van de installatie, vooral als je de juiste accessoires gebruikt voor het netjes opbergen en ordenen van alle kabels. Kies voor kabelmanagement als je verwarring van kabels wilt voorkomen en als je van een optimale warmteafvoer verzekerd wilt zijn. Naast optimaal overzicht weet je ook precies waar een kabel naartoe loopt en vandaan komt.

Voordeel 4: Een gebruiksklare serverkast

Je kunt kiezen voor de aanschaf van een gebruiksklare serverkast. Deze serverkasten worden al reeds gemonteerd geleverd waardoor je ze slechts op de juiste plek moet plaatsen en veel tijd bespaart. Natuurlijk kan je ook voor het kopen van een ongemonteerde serverkast als je precies weet wat de afmetingen zijn van de ruimte waar je de serverkast wilt plaatsen.

Voordeel 5: Demonteerbare patchkast

Serverkasten zijn ook demonteerbaar te koop. Dit soort serverkasten zijn vooral geschikt als je wilt verhuizen en weet dat de serverkast niet door de deur past. Door het demonteren van de serverkast kan je deze zo meenemen naar je nieuwe adres en opnieuw in elkaar zetten zonder dat je schade aan de patchkast aanricht.

Voordeel 6: De prijs

Een serverkast hoeft niet veel geld te kosten. Je kunt een kleine serverkast al vanaf ongeveer € 60 kopen, maar de prijzen lopen op tot honderden en soms zelfs duizenden euro’s afhankelijk van je keuze. Kies voor een serverkast van topkwaliteit als je van een lange levensduur en stevigheid verzekerd wilt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *