Waarom een Taylor gitaar kopen?

Het is een droom van zeer veel mensen om op een zeker ogenblik in hun leven gitaar te leren spelen. Wanneer jij deze droom werkelijkheid wil laten worden zal je tot de vaststelling komen dat het interessant kan zijn om over te gaan tot een Taylor gitaar kopen. Voor een dergelijke gitaar geldt immers in de praktijk dat ze er bekend om staat over een geweldige kwaliteit te beschikken waar heel wat muzikanten helemaal door verslingerd zijn geraakt. In ieder geval, zou jij graag ook een dergelijke gitaar willen aanschaffen? Blijf dan vooral zeker verder lezen! 

Hoe is het merk Taylor ontstaan?

Wanneer we het hebben over een Taylor gitaar kopen kan het natuurlijk alleen maar interessant zijn om ook wat meer te gaan vertellen over de achtergrond van dit merk. Wat deze achtergrond betreft is het bijvoorbeeld interessant om te weten dat ze opgericht werd door Bob Taylor en Kurt Listug. Zij kozen er tijdens de jaren ’70 voor om aan de slag te gaan als een kleine gitaarbouwer. 

Ondertussen is het zo dat dit merk natuurlijk behoorlijk is gegroeid. Ze beschikt dan ook tegenwoordig over zomaar even twee fabrieken welke zijn terug te vinden in California en Mexico en heeft een werknemersbestand van meer dan 700 personen. Er zijn eigenlijk twee verschillende componenten die ervoor zorgen dat een Taylor gitaar kopen in de praktijk altijd als interessant kan worden bestempeld: 

  • Er wordt gebruik gemaakt van zeldzame houtsoorten;
  • De gitaren worden gebouwd door zeer vakkundige werknemers; 

Bovendien is het zo dat het merk Taylor er ook bekend om staat over diens eigen boomplantages te beschikken. Het extreem duur hout wordt verder aangekocht uit onder meer Hawaii. Het gaat hierbij dan (uiteraard) om het zogenaamde Koa hout.

Welke Taylor gitaar kopen?

Wil je graag overgaan tot een Taylor gitaar kopen? Dan zal al snel duidelijk worden dat Taylor tijdens elke seizoen nieuwe modellen uitbrengt. Voor deze exemplaren geldt dat ze bekend staan als zogenaamde Spring limiteds. Buiten deze modellen spreekt het voor zich dat je eveneens over de mogelijkheid beschikt om een gitaar te laten maken op maat van jouw wensen. Voor deze exemplaren geldt dat ze onder de noemer van de ‘Build To Order’ exemplaren vallen.

Altijd verzekerd van een milieuvriendelijke gitaar

Wanneer we als mensen vandaag de dag overgaan tot het aanschaffen van bijvoorbeeld een nieuw instrument kiezen we er vaak voor om ook rekening te houden met de milieuvriendelijke eigenschappen waarvan sprake is. Bij een Taylor gitaar kopen zal je tot de vaststelling komen dat er altijd op een zeer duurzame manier voor wordt gekozen om de gitaren te produceren. Wat betekent dat nu eigenlijk in de praktijk precies? Dat is vrij eenvoudig. 

Bij het vervaardigen van een Taylor gitaar is het zo dat er altijd op een duurzame manier te werk wordt gegaan. Dit heeft als gevolg dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van hulpbronnen die over een natuurlijk karakter beschikken. Bovendien wordt ervoor gezorgd dat er zo weinig mogelijk afval ontstaat tijdens het productieproces. Bij een Taylor gitaar kopen kan je er bovendien ook op rekenen dat je zeer lang gebruik kan maken van je gitaar. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *