Waarom Windows 10 aanschaffen een goed idee is

Windows is al jarenlang de marktleider op het gebied van software. Zowel voor de privégebruiker thuis als op de zakelijke markt. En dat is natuurlijk niet voor niets. Microsoft is de grondlegger in alles geweest op het gebied van IT. Waar het ooit allemaal begon met een simpele IBM-computer in 1985 met simpele software, is de computer van nu een ingewikkelde machine die bijna alles kan wat je maar kan bedenken. En daarbij is het gebruik van een goed besturingssysteem cruciaal. In deze blog lees je dan ook alles wat je moet weten over Windows 10 en waarom het een goed idee om deze aan te schaffen.

Windows 10 is eenvoudig in gebruik

Eerlijk is eerlijk, niet iedereen is een held in het gebruik van een computer. Er zijn mensen die werkelijk alles kunnen met een pc of laptop, maar ook mensen die weten hoe ze een computer aan en uit moeten zetten en hoe ze op het internet komen en dan heb je het wel gehad. Leren omgaan met een computer is niet voor iedereen even gemakkelijk.

Windows 10 heeft daarin meegedacht. Eigenlijk is Windows 10 geschikt voor alle niveaus computergebruikers. Of je nu heel ervaren bent of niet, met Windows 10 kan iedereen uit de voeten. Het gebruik is gemakkelijk en de uitstraling en indeling van het systeem is overzichtelijk en eenvoudig. Wanneer je iets wilt installeren wordt het dan ook stap voor stap goed uitgelegd.

Veilig en betrouwbaar

Het meest belangrijke aan een besturingssysteem is dat je erop kunt vertrouwen en dat je zeker weet dat jouw computer veilig is. Uiteraard heb je hier zelf ook een groot aandeel in want als je allerlei vage bestanden van het internet gaat plukken weet je dat je eigenlijk vraagt om problemen. Belangrijk dus om ook je download gedrag goed in de gaten te houden.

Maar het meest belangrijke is dat het besturingssysteem regelmatig een veiligheidsupdate krijgt en dat is bij Windows 10 goed geregeld. De updates zullen automatisch namelijk worden uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke veiligheid updates mist en het is ook prettig dat wanneer je niet zo handig bent met een computer dat je hier geen omkijken naar hebt.

Windows 10 is snel

Nog een groot voordeel van Windows 10 is dat het besturingssysteem ontzettend snel werkt. Ook als je een minder snelle computer hebt, is Windows 10 in vergelijking met andere besturingssystemen ontzettend snel in opstarten, maar ook in het verwerken van data. Daarnaast werkt Windows 10 heel erg makkelijk en overzichtelijk doordat je apps in het systeem hebt.

Met andere woorden, de programma’s die je hebt toegevoegd aan jouw Windows 10 systeem zie je net als de apps op jouw mobiele telefoon verwerkt in tegeltjes. Je kunt daardoor heel makkelijk de juiste app aan klikken en openen. Microsoft heeft echt nagedacht over het gebruiksgemak van Windows 10 en dat is absoluut een grote plus punt.

Al met al is Windows 10 een goed en betrouwbaar besturingssysteem voor elke computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *