Wat is een led wall en wat kan het doen? Lees het hier!

We leven tegenwoordig in een wereld waarin steeds meer gedigitaliseerd wordt en waarbij veel gebruik wordt gemaakt van beeldschermen. Dit beeldmateriaal wordt onder andere ingezet in de reclamewereld om aantrekkelijk beeld te presenteren. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een videowall. Wat is een videowall en waar wordt het voor gebruikt? Wat is narrowcasting en waar wordt het voor gebruikt? Middels dit artikel wordt op deze vragen een antwoord gegeven.

Wat is een ledwall?

In het Nederlands is dit een videoscherm, vallend onder de termen LED-scherm, Led wall of LED videowall. Met al deze termen wordt echter hetzelfde bedoeld namelijk een groot scherm op basis van led technologie. Door middel van bijvoorbeeld een pc en software kan beeld worden getoond. Dit kunnen video’s zijn maar ook animaties, teksten of afbeeldingen. De toepassingen van dit scherm zijn eindeloos. Winkels waar technologie wordt verkocht maken veelal gebruik van videowalls. Het zorgt niet alleen voor een hippe uitstraling maar ook voor dynamiek en aantrekkelijkheid in de winkel. Ook buiten de winkel kunnen deze schermen worden ingezet om de aandacht van klanten te trekken. De schermen zijn in ieder formaat verkrijgbaar. Meerdere schermen kunnen gecombineerd worden om een dynamisch en indrukwekkend schouwspel te creëren.

Er zijn schermen met naden maar ook schermen die zo dun zijn dat de naad nauwelijks zichtbaar is.

Wat is narrowcasting?

Door het gebruik van narrowcasting kan je heel gericht een boodschap laten zien, je kan de boodschap geheel richten op de doelgroep. Een videowall staat vaak op een vooraanstaande plaats. Door de plaats goed uit te kiezen zorg je ervoor dat je precies weet welke doelgroep op de plek komt. De videoschermen zijn zowel als geheel als individueel te bedienen en dit zorgt ervoor dat je boodschap optimaal overgebracht wordt. Het geeft niet alleen een zeer opmerkelijke uitstraling maar de boodschap komt nog beter aan bij de gewenste doelgroep. Een narrowcasting bedrijf heeft alle expertise in huis om je boodschap nog effectiever over te brengen.

Voor welke branches?

Een videowall is voor diverse branches uitermate goed geschikt. Een videowall is goed voor bijvoorbeeld evenementen en sportscholen, maar ook winkels hebben hier grote profijt bij. Geef je een lezing of een lectuur? Deze maak je een stuk indrukwekkender en imposanter door het gebruik van een led wall. Een videowall is ook in het bedrijfsleven breed inzetbaar. Op deze manier kan er uitstekend gecommuniceerd worden met medewerkers en klanten. Het biedt ook de mogelijkheid om het contact en interactie met elkaar te zoeken en het gesprek aan te gaan. Wellicht vraag je je af welke beelden passend zijn? Een narrowcasting bedrijf heeft hiervoor de juiste expertise in huis en helpt hier graag bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *