Camerainstallatie vs. Alarminstallatie

In vrijwel iedere horrorfilm gebeurt het: een inbraak. Hoewel het in de bioscoop zeer spannend en leuk kan zijn, zet het mij wel aan het denken. Wat zou er gebeuren als er bij mij ingebroken zou worden? Hoe zou het mij, als persoon, beïnvloeden?

In vrijwel alle gevallen zijn de mentale gevolgen van een inbraak enorm groot. Het is dus maar beter om een inbraak te voorkomen. Een goede beveiliging is een belangrijk begin. Er zijn diverse manieren om jouw woning goed te beveiligen, denk bijvoorbeeld aan camerasystemen of een alarminstallatie. Welke beveiliging is het beste? Dat hangt voornamelijk af van de situatie. Hieronder delen wij de voor- en nadelen van deze hulpmiddelen. Lees snel verder.

Camerasystemen

Een camera is een ideaal hulpmiddel in de dief direct in beeld te brengen. De dief zal op camera staan, waardoor de kans groter is dat de betreffende dief gevonden en opgepakt wordt. Hierdoor zullen veel dieven ook stoppen, zodra zij een camera in of rondom het huis ontdekken. Zij weten immers heel goed hoe snel zij anders opgepakt zullen worden.

Daarentegen zal een camerasysteem jou niet direct op de hoogte brengen. Vaak zul jij achteraf pas zien dat er ingebroken is. Daarnaast vergt een camerasysteem meer voorbereiding ten opzichte van een alarminstallatie. De camera moet immers op de juiste locatie geplaatst moeten worden om de dief goed in beeld te krijgen. Daarbij is het belangrijk dat de camera op een goede hoogte hangt, waarbij de dief de camera niet kan vernietigen, maar de dief wel duidelijk in beeld wordt gebracht. 

Alarminstallatie

Een alarmsysteem is een ideaal hulpmiddel als jij direct op de hoogte gesteld wilt worden van een inbraak. Zodra het alarmsysteem geactiveerd is en een onbekende het huis betreedt, zal het alarm afgaan. Dit zal de inbreker afschrikken, waardoor de inbraak vrijwel nooit succesvol afgerond wordt. Daarnaast zal niet alleen jij, maar ook de politie op de hoogte gesteld worden als het alarmsysteem afgaat. Hierdoor is de kans aanwezig dat de dief enkele minuten daarna nog opgepakt kan worden.

Daarentegen kan een alarmsysteem erg onhandig zijn als een familielid de sleutel van de woning heeft, maar zich niet bewust is van het alarmsysteem. Zij zullen schrikken van het alarm en bovendien zal de politie direct in actie komen, terwijl er geen sprake is van een inbraak. Het is hierdoor belangrijk dat iedereen die de sleutel van jouw woning heeft zich bewust is van de alarminstallatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *