veilig crypto bewaren

Veilig jouw cryptocurrency bewaren

Als de term “cryptocurrency” je onbekend in de oren klinkt, is het in eenvoudige bewoordingen eigenlijk virtuele valuta. Je kunt de valuta echter niet fysiek gebruiken zoals traditionele valuta’s. In plaats daarvan kunt u deze fondsen op een virtuele beurs verkopen of kopen en ze opslaan in een online hardwareportefeuille.

Sinds 2017 domineren cryptocurrencies de wereld en bereiken ze een piek in termen van efficiëntie. Het wordt bijvoorbeeld tegenwoordig beschouwd als de meest winstgevende investering ter wereld. Het enige nadeel van deze munteenheid is echter het gebrek aan beveiliging. Net als bij traditionele banksystemen is er geen geschikte beveiligingsmethode om jouw vermogen virtueel te beschermen. Dit betekent dat als je geen betrouwbare back-up hebt, je al jouw virtuele valuta aan menselijke fouten of hackers kunt kwijtraken.

Om de beveiliging van jouw cryptocurrency te vergroten, kun je een virtueel particulier netwerk (VPN) gebruiken, dat een persoonlijk schild op de internetverbinding creëert.

Beheer jouw cryptocurrency met behulp van VPN

VPN’s bieden anonimiteit door jouw oorspronkelijke IP-adres te vervangen door een nepadres. Door jouw netwerkverbinding met een externe server te versleutelen, worden online transacties veiliger gemaakt, waardoor uiteindelijk de veiligheid van jouw gegevens wordt gegarandeerd. De meeste handelaren in Bitcoin / cryptocurrency gebruiken HTTPS (Hypertext Transfer Protocol System) end-to-end-codering om onderschepping door hackers te voorkomen.

Al het internetverkeer werkt door datapakketten van bron naar bestemming te verzenden. Wanneer hackers datapakketten tussen bron en doel onderscheppen, kunnen ze gemakkelijk toegang krijgen tot jouw privégegevens en deze samen met alle gecodeerde valuta-informatie stelen.

De belangrijkste functie van VPN is om gebruikersactiviteiten te verbergen. Dus, wat gaat er precies gebeuren? Jouw internetprovider weet nooit welke website je bezoekt en wat je doet. Je bent volledig anoniem. Bovendien kan het je beschermen tegen frauduleuze aanvallen op verdachte websites.

Hieronder volgen de belangrijkste redenen om VPN te gebruiken voor cryptocurrency:

Efficiënte gegevensversleuteling – voorkom dat deze wordt gehackt.

Extra beveiligingslaag tegen virussen en malware

Verberg jouw IP-adres om hackers en forensische analisten te misleiden, zodat u gemakkelijk cryptocurrencies kunt kopen en verkopen.

Welke VPN is het beste voor cryptocurrency-transacties?

Er zijn veel VPN-providers beschikbaar, maar slechts enkele zijn effectief en het meest geschikt voor cryptocurrency-werk, vooral als privacy en beveiliging jouw grootste zorgen zijn.

Maak altijd gebruik van een VPN met twee hoofdfuncties: geen logboekregistratiebeleid en een 

Kill-Switch-functie.

Geen loggingstrategie betekent dat de serviceprovider nooit toegang zal krijgen tot jouw browsegegevens en jouw online activiteiten anoniem en veilig zal houden.

Als er nog steeds technische problemen zijn tussen jou en de VPN-provider, verbreekt de Kill-Switch-functie jouw internetverbinding zonder jouw IP-adres prijs te geven.
Als de VPN mislukt, heeft geen enkele website toegang tot jouw IP-adres.

Experts suggereren dat je naast het gebruik van een sterke VPN om jouw cryptocurrency te beschermen, ook een veilige en betrouwbare online portemonnee’s moet hebben, wallets genaamd, die kunnen worden gebruikt op smartphones, tablets en pc’s. Ze worden gebruikt om jouw cryptocurrency op te slaan. Deze portemonnees slaan jouw munten op en genereren vooral een privésleutel voor jouw apparaat. Online portefeuilles zijn de handigste manier om toegang te krijgen tot jouw cryptocurrency en deze te gebruiken voor transacties. Maar niet allemaal zijn ze even veilig. Om deze tekortkoming te verhelpen, kunt je een cold wallet gebruiken die geen toegang tot de portemonnee via internet toestaat.

Cold wallets 

Een cold wallet  is de veiligste keuze om jouw cryptocurrency op te slaan. Een cold wallet is een offline opslagtool voor valuta-encryptie die niet is verbonden met internet en de minste kans heeft om gehackt of vervalst te worden. De meeste gebruikers gebruiken twee belangrijke cold wallets.

Papieren portemonnee

Papieren portemonnees kunnen jouw cryptocurrency opslaan en openbare en privésleutels genereren die op papier kunnen worden afgedrukt. Je hebt alleen toegang tot jouw cryptocurrency met behulp van dit bestand. Daarom is het erg belangrijk om de veiligheid van dat stuk papier te garanderen. Aangezien de papieren portemonnee geen online verbinding heeft, is dit de minst veilige methode om cryptocurrency te beschermen.

Hardware Portemonnee
Hardwareportefeuilles zijn meestal pen-drives die worden gebruikt om privésleutels op te slaan. In vergelijking met andere online wallets heeft het het voordeel dat het niet wordt geïnfecteerd door virussen en malware.

Kortom, een Cold Wallet is de veiligste en meest complete manier om jouw cryptocurrency op te slaan. Deze portefeuilles vereisen een beetje kennis om te werken, dus het is belangrijk dat iedereen de koude portefeuilles begrijpt die van plan zijn cryptocurrencies te gaan gebruiken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *